Vora 9.000 famílies d’Oriola Costa, sense rebre cartes a casa des de fa huit anys

Correus no distribueix la correspondència porta a porta perquè les considera cases disseminades, però el veïnat reclama que es tinga en compte el pes en conjunt de la població

Els residents de les urbanitzacions afectades han de desplaçar-se fins a una oficina de Correus periòdicament per a recollir la seua correspondència
Els residents de les urbanitzacions afectades han de desplaçar-se fins a una oficina de Correus periòdicament per a recollir la seua correspondència / À Punt NTC

El veïnat de vora 9.000 vivendes d’Oriola Costa no rep una carta a casa des de fa hui anys. Si volen arreplegar la correspondència, han d’anar fins a una oficina de Correus per a recollir-la perquè Correus computa la població de manera disseminada i no reparteix el correu.

Els residents afectats denuncien que els criteris de Correus per a distribuir el correu penalitza les cases unifamiliars. En total, es veuen afectades sis urbanitzacions: La Cenia, La Cenia II, Mil Palmeras, La Dehesa de Campoamor, La Regia i Cabo Roig.

Malgrat reunir vora 9.000 cases, Correus comptabilitza el cens de cada urbanització per separat, com si foren vivendes disseminades, quan realment estan juntes. Això els permet declarar la zona com un entorn especial i suspendre el correu porta a porta.

“Són urbanitzacions que formen part d’un nucli urbà consolidat, com és Oriola Costa”, defén la regidora de Règim Interior d’Oriola, María Luisa Boné.

Als blocs d'apartaments de la mateixa zona no hi ha problemes, però en el cas de les vivendes unifamiliars que hi ha al costat han hagut d'instal·lar bústies pluridomiciliàries i molts han quedat fora.

El veïnat considera discriminatori aquest criteri. Argumenten que el fet de no rebre les cartes a casa, els obliga a anar cada setmana a revisar si tenen qualsevol notificació en aquesta oficina de Correus, alguns fins i tot han de recórrer deu quilòmetres i molts no tenen vehicle propi.

“Ha sigut un inconvenient des del principi. Correus hauria d’estar en tots els llocs”, denunciava un veí afectat.

Amb una població eminentment estrangera, a Oriola Costa resideixen o hi passen llargues temporades quasi el doble de les persones censades, com constata, per exemple, el consum de l'aigua. La regidora de Règim Interior apuntava que el consum d’aigua d’Oriola Costa presenta nivells semblants als d’Oriola i les pedanies juntes, el que evidencia la quantitat de gent que viu en les urbanitzacions de la costa afectades.

Els alcaldes pedanis i l'ajuntament han reclamat que al Consell Nacional del Mercat i la Competència que revoque la decisió de no distribuir la correspondència en les sis urbanitzacions afectades perquè la realitat és molt diferent de la que reflecteixen els papers.

També et pot interessar

stats