Vora 500 manifestants tallen l’avinguda Diagonal de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha xifrat en 3,1 milions d’euros els danys pels aldarulls després de la sentència del ‘procés’

Els manifestants, amb una pancarta
Els manifestants, amb una pancarta / Pau Venteo (Europa Press)

Prop de 450 manifestants, segons les fonts de la Guàrdia Urbana, han tallat l’avinguda Diagonal de Barcelona després d’una cercavila antirepressiva convocada pels Comités de Defensa de la República. 

La marxa ha partit de la plaça de la Concòrdia, on els manifestants s’han concentrat a les 19:00 hores, i un segon grup de persones s’ha sumat a la protestes durant el recorregut.

La cercavila ha avançat pels carrers del barri de les Corts encapçalada per una pancarta amb la inscripció "La repressió no ens aturarà". Després, desenes de persones que portaven una pancarta amb el lema "Absolució detingudes. Llibertat preses polítiques. Govern dimissió" s’han afegit a la marxa.

Durant el recorregut, els manifestants han cridat consignes com "La nostra sentència, independència", "1-O, ni oblit ni perdó", "No ens aturarà la vostra repressió".

Barcelona xifra en 3,1 milions els danys pels aldarulls 

L’Ajuntament de Barcelona ha xifrat en 3,1 milions d’euros els danys pels aldarulls després de la sentència del ‘procés’. Així, ha detallat que es van cremar 1.044 contenidors, 358 poals de fem i 180 papereres. 

A més, s’han cremat 12 arbres i 45 més han quedat afectats, mentre que 290 jardineres han hagut de ser reubicades, reparades i replantades. També s’han destruït més de 6.400 metres quadrats de paviment; cinc bàculs i fanals; tres quadres elèctrics; dos trams de línies d’enllumenat, i danys en set obres de clavegueram.

També s’han vist afectats semàfors, parquímetres, una estació de Bicing i marquesines d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona.

El consistori ha dit que també s’han produït desperfectes en dos vehicles de la Guàrdia Urbana i en sis dels Bombers de Barcelona.

També et pot interessar

stats