Vora 220.000 musulmans inicien el ramadà a la Comunitat Valenciana

La Comissió Islàmica d’Espanya decideix avançar aquest període de reflexió i oració a dilluns perquè dimarts, quan comença la lluna naixent, no hi haurà una vista “precisa”

Centenars de creients musulmans resen a un parc d'Alacant
Imatge d'arxiu de la comunitat islàmica d'Alacant resant en un parc públic / À Punt NTC

Les vora 220.000 persones que integren la comunitat musulmana de la Comunitat Valenciana han iniciat aquest dilluns el mes del ramadà, que enguany la Comissió Islàmica d'Espanya (CIE) ha acordat començar-lo el primer dia de la setmana, atesa la impossibilitat de tindre una vista “precisa” de la lluna naixent, que establia el començament del ramadà a Espanya per a dimarts.

Per tant, aquells que segueixen aquest costum de l’islam, més enllà d'abstindre's de beure, menjar, fumar i mantindre relacions sexuals durant les hores diürnes, també afavoriran la reflexió i la convivència. La festivitat recorda la primera revelació de l'Alcorà a Mahoma i té un significat religiós especial per als fidels musulmans.

Un 5% de la població espanyola

Del total de la població espanyola, la musulmana representa el 5% del total; és a dir, uns 2,4 milions de persones, dels quals 1,1 milió compten amb la nacionalitat espanyola.

El ramadà és un dels cinc pilars de l'Islam i serveix els qui el segueixen com a purificació espiritual i corporal. De fet, durant aquest mes, se celebren cinc oracions diàries, a l'alba del matí, passant per l'oració de posta de sol, en la qual es prenen dàtils i llet per a trencar el dejuni, fins a l'oració de la nit.

Els malalts, les embarassades o les dones amb la menstruació, així com les dones majors o els xiquets, estan exempts del dejuni.

La Comissió Islàmica d'Espanya, amb l’objectiu de “mantindre la unió de la comunitat musulmana”, ha decidit acceptar el sistema del càlcul astronòmic que han pres en consideració la majoria dels països musulmans i ha acordat per a aquest 11 de març el començament del ramadà a Espanya.

També et pot interessar

stats