Vora 11.000 docents, afectats per la paralització del concurs de trasllats per a personal interí

Fonts de la Conselleria d'Educació asseguren que s'ha pres esta decisió per falta de temps, en haver de repetir-se el concurs nacional a causa d'una sentència

Vora 11.000 docents no poden beneficiar-se del concurs de trasllats paralitzat per la conselleria d'Educació
Vora 11.000 docents no poden beneficiar-se del concurs de trasllats paralitzat per la conselleria d'Educació / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació ha paralitzat el concurs de trasllats per al personal docent interí previst per a este curs, una mesura que afecta prop d'11.000 docents en actiu. Fonts de la conselleria asseguren que s'ha pres esta decisió per falta de temps, en haver de repetir-se el concurs nacional a causa d'una sentència.

El secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, ha insistit que "és del tot impossible convocar-ho dins el termini i en la forma escaient" i des del seu departament, "per a pal·liar els efectes", han ampliat el termini de sol·licitud i comissions de serveis.

L'altre gran cavall de batalla d'este dijous ha sigut el moment en què els sindicats s'han alçat de la taula de negociació, després d'assabentar-se, a través per la premsa, de la negativa d'Educació a l'acord de plantilles signat per l'anterior govern del Botànic. Francesc Cayo, de CCOO, ha assegurat que es tracta d'un "atac a la negociació col·lectiva" i ha acusat l'administració de "negar un acord signat per la mateixa administració, un any abans".

Educació rebutja l'acord de plantilles del Botànic

Per a la conselleria que dirigeix José Antonio Rovira, estos acords eren "il·legals, immorals i il·legítims", perquè es van fer "en un govern en funcions, sense respectar el plantejament del govern entrant" i proposen "un nou pacte, que garantisca al professorat un marc jurídic estable i que l'alumnat amb necessitats especials tinga garantida la seua atenció".

Per part seua, el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), la plataforma en defensa de l'ensenyament públic, té por que negociar de nou siga "sinònim de retallades".

Estos enfrontaments sumen les tensions entre la comunitat educativa i les administracions, després de la vaga d'ensenyament del passat dia 23.

També et pot interessar

stats