Els voluntaris de Creu Roja, clau en l'atenció a les zones amb major despoblament

A la Comunitat Valenciana, més de 27.000 persones col·laboren en projectes humanitaris i d'acompanyament

Els voluntaris de Creu Roja intervenen en un municipi a gent major / À Punt NTC

Una de cada 200 persones en tot Espanya és voluntària de la Creu Roja, entitat que està present en quasi tot el món i que hui celebra el seu dia internacional. A la Comunitat Valenciana, més de 27.000 persones col·laboren en projectes humanitaris i d'acompanyament, com per exemple el que porten a terme a les zones més despoblades.

És el cas de Trinidad i Carmina. Les dos formen part d'un grup de nou dones que participen en el programa d'acompanyament en processos d'inclusió, una iniciativa en què la Diputació de València i la Creu Roja ajuden els majors que viuen en zones amb menys veïnat. Elles provenen de Cases Baixes, al Racó d'Ademús. Moltes viuen soles en un municipi que no arriba als 200 habitants i on a penes hi ha serveis, com internet.

Per a anar a la consulta del metge o a comprar al supermercat han de desplaçar-se fins a Terol. Són exemples de viure a una zona on se senten arraconades quant a serveis i infraestructures. Este dimecres se n'han eixit de la rutina, gràcies als voluntaris de Creu Roja, que les han portades a Utiel per gaudir d'un dia de mercat, on han aprofitat per a comprar tot el que no tenen diàriament a l'abast, fins i tot el pa.

Només amb este projecte, l'entitat ha atés durant el 2023 més de 5.000 persones a les comarques del Racó d'Ademús, la Vall d'Albaida i la Serrania. Però, el treball dels voluntaris abasta més i, de vegades, no és tan visible. Per això, en el seu dia mundial recorden la importància de la seua tasca, una ajuda incondicional que millora en cada acció la vida de moltes persones.

També et pot interessar

stats