Cinc anys sense internet en quatre pobles del Racó d’Ademús

 Els representants municipals lamenten que no es puga demanar a empreses o a nous habitants que revitalitzen unes localitats abocades al despoblament

El farmacèutic té problemes per a gestionar les receptes sense connexió a internet / À Punt NTC

Quatre pobles del Racó d'Ademús continuen esperant l'arribada de la fibra òptica des de fa cinc anys. Telefònica va dur la connexió el 2019 fins a la porta dels pobles, però no va fer el cablejat. Com a alternativa, ara el veïnat fa servir el satèl·lit o internet de baixa qualitat, fet que dificulta comunicar-se amb normalitat o teletreballar.

L'esforç per tancar la bretxa digital no ha arribat a la Pobla de Sant Miquel, Castielfabib, Torrebaixa i Cases Altes. “No entenc com les administracions que diuen que volen donar suport a aquestes zones despoblades després no ens donen solucions”, lamenta José Antonio Monterde, alcalde de Torrebaixa.

Sense la millor connexió a Internet no es pot demanar a empreses o a nous habitants que revitalitzen aquestes localitats abocades al despoblament. “Molta gent hi ve i acaba resignant-se perquè tant a la farmàcia del poble com al centre de salut no funciona internet”, explica el farmacèutic Carlos Villanueva. 

Davant aquesta sensació d'abandonament, els representants municipals d'aquestes localitats tornen a demanar l'atenció del govern central, de la Generalitat i també de les empreses que tenen el compromís de desplegar la fibra òptica a la comarca. 

També et pot interessar

stats