Vols fer un canvi de vida? Sis pobles valencians busquen nous habitants

Alpont, Almedíxer, Caudiel, Castellnou, Geldo i Sot de Ferrer formen part del projecte Holapueblo, una iniciativa que busca revertir l’abandonament del món rural

Sis pobles valencians busquen nous habitants
Sis pobles valencians busquen nous habitants / Marta Galindo

Alpont, a la comarca dels Serrans, i Almedíxer, Caudiel, Castellnou, Geldo i Sot de Ferrer, a l’Alt Palància, són els sis pobles valencians que busquen nou veïnat. Se sumen a la llista de setanta municipis de tot l’Estat amb problemes de despoblament i que formen part del projecte Holapueblo, que busca revertir l’abandonament del món rural. 

La inciativa, impulsada per Grupo Red Eléctrica, Correus i AlmaNatura, encara ja la segona edició i dona suport tant a les persones emprenedores que busquen posar en marxa un negoci i instal·lar-se en el medi rural, com als municipis amb una densitat de població baixa que volen atraure nous habitants. 

La inscripció de persones interessades a fer un canvi de vida i anar a viure a un dels pobles participants està oberta fins a l'11 de juny i pot realitzar-se en la web del projecte www.holapueblo.com, en què es pot trobar un reportatge fotogràfic i una fitxa amb informació sobre els serveis, els recursos i les oportunitats de negoci que cada municipi ofereix, de manera que els emprenedors puguen triar quina localitat s'ajusta més al seu projecte vital i de negoci. 

Del total d'inscripcions, se seleccionaran 35 persones que tindran accés a beques individualitzades dirigides a desenvolupar la seua idea de negoci i a l'acompanyament en la cerca d’un municipi.

Recentment, una altre poble, la Torre d'en Doménec, a la Plana Alta, també va acudir a les xarxes socials per tal de trobar una família que salvara el poble de tancar l'escola. La crida va rebre més de 2.500 sol·licituds.

També et pot interessar

stats