La Torre d’en Doménec ofereix casa i faena a una família nombrosa que vulga instal·lar-se al poble

Aquest municipi de la Plana Alta necessita un mínim de sis xiquets per a poder reobrir l’escola, i ara sols en té tres.

Vista de Torre d'En Domenec des dels camp.
Vista de la Torre d'en Domenec des dels camps del voltant. / Ajuntament de la Torre d'en Domenec

Torre d'En Domenec/ La Torre d’en Doménec (Plana Alta) és un municipi d'uns 160 veïns que només té tres xiquets i xiquetes en edat escolar. Des de fa huit anys l’escola està tancada i des de gener del 2021 ningú regenta el bar que dona servei als visitants que rep a l’estiu. Tot això ha fet que l’alcalde haja llançat una oferta: busca una família nombrosa i li ofereix viure a la casa del rector i faena.

L’alcalde, Héctor Prats, mestre de professió, afirma en declaracions a À Punt NTC que, segons li ha explicat el director territorial d’Educació, necessiten un mínim de sis alumnes per a poder reobrir l’escola. Actualment aquesta escola forma part d’un col·legi rural agrupat (CRAT), format pels aularis de Vilanova d’Alcolea, Benlloc, la Pobla Tornesa i la Torre d’en Doménec. "I només el nostre aulari està tancat, fet que obliga els nostres xiquets a desplaçar-se a Cabanes, Benlloc…", indica l'alcalde. L'objectiu és recuperar l’escola unitària que tenien. Explica que a l’escola unitària tots els xiquets, encara que siguen de diferents edats, van a la mateixa classe i el professorat és intinerant.

Aulari de Torre d'En Domenec
Aulari de Torre d'En Domenec / Ajuntament de Torre d'En Domenec

Què ofereixen a canvi?

A canvi d' incrementar la població de xiquets i xiquetes a Torre d’en Doménec el consistori ofereix casa i faena a la familia finalment escollida. El treball consistirà a regentar el bar municipal, punt de reunió dels veïns i visitants del cap de setmana. Un establiment situat en la llar del jubilat, al costat del frontó, equipat amb barra, taules, cambra frigorífica i una xicoteta terrassa amb barbacoa.  Els interessats ja poden contactar amb l'Ajuntament. L’alcalde ha volgut destacar a À Punt que els interessats no telefonen a l’ajuntament, sinó que envien un correu electrònic a info@latorredendomenec.es 

L’objetiu del alcalde és trobar  la família idònia abans de l'estiu, que és quan arriben els residents estivals. El municipi de Sucaina, com ja va informar À Punt, va utilitzar la mateixa fórmula per a poder reobrir l’escola. L’alcalde ha destacat les virtuts del poble: "És menut, tranquil i el que és molt important, està només a 15 minuts de la mar i a 25 minuts de Castelló de la Plana".

També et pot interessar

stats