El volcà llança bombes de lava a gran velocitat

L'erupció manté el mateix patró que dies arrere, segons confirmen els especialistes, i el que ara preocupa és la colada del sud i que deixe incomunicada la localitat turística de Porto de Naos

Bombes de lava llançades pel volcà conformen el nou paisatge de La Palma

El geoquímic i petròleg Harri Geiger ha captat, in situ, el moment en què el volcà de La Palma llança una bomba de lava. Unes imatges que el petròleg ha cedit a Reuters. Es tracta de pilotes de lava, que són capaces de recórrer milers de metres a gran velocitat. Són bombes incandescents expulsades a gran velocitat des del con principal. En la imatge captada pel geoquímic alemany, la bomba de lava roda per un pujol ple de cendra.

No obstant això, els ulls dels especialites ara estan pendents dels accessos a la localitat costanera i turística de Porto de Naos, municipi evacuat des de l'inici de l'erupció, després que la colada activa de dijous s'aproximara a la pista d'accés al municipi.

Si bé tant el director tècnic del Pla de Prevenció de Risc Volcànic de la Palma (Pevolca), Miguel Ángel Morcuende, com la directora a Canàries de l'Institut Geogràfic Nacional, María José Blanco, han insistit que aquesta localitat costanera i turística de l'illa "no està en risc".

Mentrestant els equips d'investigació d'Involcan continuen realitzant les anàlisis dels lixiviats de cendres per tal de determinar la composició química del plomall volcànic. I també duen a terme les tasques de manteniment de les estacions geofísiques de vigilància volcànica.

També et pot interessar

stats