Vodka, dones guapes i gas barat: Rússia es mofa d’Europa en un vídeo promocional

L’ambaixada russa divulga un vídeo en què convida a mudar-se al país amb vista a un hivern sense gas

Rússia es mofa d’Europa en un vídeo en què convida a mudar-se al país amb vista a un hivern sense gas

"És hora de mudar-se a Rússia. No esperes… arriba l’hivern". L’ambaixada russa a Espanya ha divulgat un vídeo promocional en les xarxes en què convida, amb un to irònic, a mudar-se a Rússia amb vista a l’hivern sense gas que patirà Europa. 

Un emblema de la Ucraïna soviètica sota una veu en off diu "açò és Rússia" i obri un clip que ressalta alguns dels símbols de la Rússia de Putin: valors tradicionals i cristianisme ortodox, d’una banda, i vodka, dones guapes i gas barat, de l’altra.

Desafiant Occident, el vídeo tanca amb un missatge que defensa que Rússia és "una economia que pot suportar milers de sancions" i convida a mudar-se al país abans que arribe un hivern en què no es descarten plans de racionament energètic a Europa.

La difusió del vídeo ha incendiat les xarxes amb centenars de missatges denunciant aspectes com el to pedòfil que es desprén amb la identificació de dues xiquetes corrents al camp com a "dones guapes" o el fet de presentar-se com una "cultura de no cancel·lació" quan es persegueixen opositors o persones homosexuals.

Altres usuaris s'han burlat del to èpic del vídeo i, fins i tot, han qüestionat que es tracte d’una campanya institucional i no d’un simple fake.

Aquesta campanya es llança en paral·lel a l’anunci de Rússia de suspendre el subministrament de gas de la corporació Gazprom a Letònia, un dia després que el país bàltic anunciara la represa de les importacions de gas rus a través d’una companyia mediadora.

També et pot interessar

stats