Els visitants valencians activen l'economia dels pobles de Terol

La proximitat d’algunes d’aquestes poblacions amb les comarques del nord fa que el 90 % dels turistes arriben de la Comunitat Valenciana 

L' Anglesola necessita el turisme valencià / À Punt NTC
Teresa Violeta
16 de maig 2021 - 16:26

L'alçament del tancament perimetral a la Comunitat Valenciana s'esperava amb molt d’interés en els municipis de fora del nostre territori que solen ser destinacions preferides pel turisme valencià. És el cas d'Anglesola, a la comarca del Maestrat aragonès, que es troba només a tres quilòmetres de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’una població molt pròxima a la comarca dels Ports, a pobles com Vilafranca, el Portell de Morella, Castellfort, Ares del Maestrat, Benassal i Vistabella del Maestrat. Una alternativa per al turisme d’interior, al permetre anar a passar el dia o fins i tot el cap de setmana. 

El 90% dels turistes son valencians i valencianes

Els visitants valencians suposen per a aquesta població el 90 % dels turistes i per tant es converteixen en un revulsiu per als comerços, hostals i restaurants com han explicat a À Punt l’alcalde del municipi i els propietaris dels negocis locals.

L' Anglesola és una singular població de muntanya travessada per dos rierols que amb les seues cinc portalades li donen un aire de vila medieval.

Moltes arribades l’última setmana

Des de feia cinc mesos no es podia arribar a l’Anglesola sense causa justificada. Ara, des de fa una setmana, que es va alçar el tancament perimetral, els ciutadans valencians han torna a deixar-se veure per la localitat. Visitants que arriben no sols de les comarques del nord, sinó també de les comarques centrals.

Una proximitat que no sols afecta el turisme. També serveis fonamentals com l'assistència mèdica, ja que molts veïns de l’Anglesola tenen els seus serveis mèdics a la ciutat de Castelló de la Plana, per la qual cosa hi ha una reciprocitat necessària que, després de molts mesos, ha tornat.

També et pot interessar

stats