Vint municipis de la Comunitat Valenciana tindran habitatges públics per a víctimes de violència de gènere

La Conselleria d’Habitatge ha finalitzat la reparació de 23 vivendes per a ajudar en la recuperació d'aquestes dones

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

Les dones víctimes de violència de gènere comptaran amb un nou recurs residencial per part del govern autonòmic: en concret, 23 habitatges repartits en 20 municipis de la Comunitat Valenciana. 

A la província de València n'han reparat 11. Tres d’ells es troben a Sagunt (Camp de Morvedre) i la resta, en Albal, Alfafar, Paiporta, Silla (Horta Sud), Tavernes Blanques (Horta Nord), Algemesí (Ribera Alta), la Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria (Camp de Túria). Pel que fa a la província d'Alacant, suma nou habitatges a Alcoi (Alcoià), Almoradí, Oriola, Torrevella (Baix Segura), Asp, Elda, Monover, Novelda i Petrer (Vinalopó Mitjà). A la província de Castelló, s'han reparat dos habitatges a Vila-real i un a Nules (Plana Baixa).

La vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha finalitzat la reparació d’aquestes vivendes amb una inversió total que ascendeix a 453.360 euros (IVA inclòs), que s'inclou en la partida pressupostària que l’EVha té reservada a "Inversió d’habitatge per a dones víctimes de violència".

L’administració ha assegurat que l’objectiu d’aquestes reformes és prioritzar les víctimes de violència de gènere que requerisquen una solució residencial de manera urgent. El 2021, la Generalitat ja va reparar altres 36 habitatges, destinats a aquest col·lectiu.

En aquest sentit, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha assegurat que "el Consell treballa per a aconseguir una societat més justa i per a això és fonamental atendre els col·lectius més desfavorits, com és el cas de les víctimes de violència de gènere".

De la mateixa manera, ha continuat dient que "tindre una nova llar en el qual sentir-se protegida, és la millor manera d'iniciar la recuperació d'aquestes dones i obtenir la seua integració".

També et pot interessar

stats