Vint-i-cinc anys en total per als dos joves acusats de matar a cops un altre a les portes d'un pub a Xaló

La sentència assenyala que els dos acusats “van actuar de manera conjunta i de comú acord”, sent conscients “de la probabilitat de causar-li la mort”

Imatge d'arxiu del juí
Imatge d'arxiu del juí / Europa Press

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a dotze anys, sis mesos i un dia de presó a cadascun dels dos joves acusats de propinar una pallissa mortal a un altre a les portes d'un pub del municipi de Xaló, el març de 2017.

Un jurat popular ha declarat als dos processats culpables d'un delicte d'homicidi, amb la circumstància agreujant d'abús de superioritat, després de considerar provat que tots dos van propinar els cops que van ocasionar la mort de la víctima.

D'igual manera, la sentència assenyala que els dos acusats “van actuar de manera conjunta i de comú acord” en propinar-li els cops de puny i puntades, sent conscients “de la probabilitat de causar-li la mort” i “aprofitant la superioritat numèrica del seu grup” per a “assegurar l'èxit de la seua acció, disminuint la resposta defensiva” de la víctima.

Els fets van succeir la matinada del 27 de març de 2017, després que un dels homes dirigira un comentari inadequat cap a les dones que acompanyaven la víctima. En aquest moment, es va iniciar una discussió que va acabar convertint-se en una baralla entre diverses persones. La víctima va quedar inconscient “morint en aquest mateix lloc”. El jurat ha conclòs que la defunció es va produir a conseqüència “d'un traumatisme cranioencefàlic greu” causat pels impactes, que va desencadenar “una parada cardiorespiratòria secundària al traumatisme”, segons es detallava en l'autòpsia.

Alhora, la resolució apunta que no consta acreditat que els dos acusats tingueren minvades o anul·lades les seues facultats intel·lectives en el moment dels fets, com havien al·legat les seues defenses.

En aquesta línia, la sentència conclou que els dos processats són coautors del delicte d'homicidi i els imposa la pena de dotze anys i sis mesos de reclusió, a més de l'obligació d'indemnitzar la família del mort conjuntament i solidàriament amb 240.000 euros pels danys morals ocasionats.

També et pot interessar

stats