El jurat popular declara culpables d'homicidi dos joves per matar a un altre d'una pallissa a Xaló

La magistrada del cas ha decretat presó provisional sense fiança per a tots dos a petició de la Fiscalia i l’acusació particular davant del risc de fuga

Imatge d'arxiu del juí
Imatge d'arxiu del juí / Europa Press

Un jurat popular ha declarat culpables d'homicidi dos joves que estaven acusats de matar-ne un altre de 24 d'una pallissa a l'eixida d'un pub de Xaló (Marina Alta) el 2017. Després de conéixer el veredicte, la magistrada ha decretat la presó provisional sense fiança per a tots dos a petició de la Fiscalia i l’acusació particular, que exerceix la família, davant del risc de fugida dels ja condemnats.

En la seua declaració, els joves negaren ser els autors del crim i asseguraren que en l'altercat va participar molta gent. Tanmateix, el jurat considera provat que tots dos participaren activament en la batussa i que, malgrat que cap testimoni ni imatge ha confirmat l'autoria dels colps mortals —una punyada i una puntada—, tots dos agrediren al jove amb "superioritat numèrica" i una "violència abusiva" sent coneixedors que "tals fets podrien ocasionar la mort a la víctima". Igualment, ha rebutjat que els autors estigueren sota els efectes de l'alcohol i les drogues en el moment de la baralla i s'ha mostrat en contra de l'indult i de la suspensió de la condemna.

Després del pronunciament, la Fiscalia i l'acusació particular han sol·licitat penes de quinze anys de presó i el pagament de 75.000 per a cada condemnat. Per la seua part, les defenses, han demanat entre un i cinc anys (la pena mínima) amb l'atenuant de dilacions indegudes.

També et pot interessar

stats