Vinaròs estima en 3 milions d'euros els danys municipals pel temporal

El consistori sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per a la zona nord de la ciutat, la més afectada per les inundacions

Imatge d'arxiu d'un rescat per les pluges de Vinaròs d'aquesta setmana
Imatge d'arxiu d'un rescat per les pluges de Vinaròs d'aquesta setmana / Twitter: @SIAB_Castellon

L'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, ha avançat que l'estimació de danys municipals de les inundacions patides aquesta setmana, sense tindre en compte els camps de cultius ni les propietats privades destrossades com cotxes i habitatges, ascendeixen ja a més de tres milions d'euros.

El temporal encara manté en alerta Vinaròs i el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha tornat a activar aquest divendres la preemergència per tempestes nivell taronja al litoral nord de Castelló, així com a l'interior nord i sud. Així, aquest matí s'ha tancat un camí rural asfaltat entre Vallibona i Rossell per greus despreniments.

Tenint en compte els danys patits, l'Ajuntament vol sol·licitar la declaració de zona catastròfica per a la zona nord de la ciutat, la més afectada per les inundacions del dimecres després de les importants trombes d'aigua i el desbordament del barranc del Triador.

Aquest divendres al matí, a més, s'ha tancat un camí rural asfaltat entre Vallibona i Rossell per greus despreniments, segons ha informat l'Ajuntament.

D'altra banda, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat aquest divendres el municipi de Vinaròs per a comprovar de primera mà els danys provocats pel temporal. Martí ha oferit tot el suport de la Diputació a l'Ajuntament de Vinaròs i a la població civil, i ha felicitat el cos del Consorci Provincial de Bombers.

També et pot interessar

stats