Villarejo assegura que el PP esborrà grabacions de càmeres de Génova per a obstruir la investigació de la caixa B

Les agendes de l'excomissari apunten que amb l'esborrat es pretenia evitar que la justícia comprovara si alguns empresaris suposadament donaren diners negres

El comissari jubilat José Manuel Villarejo en una imatge recent, durant la seua declaració judicial
El comissari jubilat José Manuel Villarejo en una imatge recent, durant la seua declaració judicial / À Punt NTC

Les agendes incautades per la justícia a l'excomissari José Manuel Villarejo donen un nou sobresalt dins el cas Kitchen. La peça, que investiga el presumpte espionatge a Luis Bárcenas amb fons reservats i l'intent de robatori de la informació compromesa i les gravacions que l'extresorer del PP tenia sobre alts càrrecs del partit. Segons aquestes agendes, el 2013 el PP hauria esborrat, suposadament, imatges de les càmeres de seguretat de la seu del partit al carrer Génova per a evitar que es comprovara la veracitat de les informacions sobre empresaris donants de diners negres, segons ha informat aquest dijous la Cadena SER.

La justícia s'ha incautat de fins a 13 agendes a Villarejo i en aquestes l'excomissari deixa constància de l'esborrat. Al llarg de la investigació, el PP havia assegurat al jutge que instruïa el cas de la caixa B del PP, Pablo Ruz, i que va sol·licitar les gravacions, que no les tenia perquè s'esborraven cada 30 dies en compliment amb la llei de protecció de dades.

Un mes després que el PP assegurara que no existien les imatges, les agendes identifiquen l'empresari Villar Mir amb maletins pujant dins la seu. I dies després d'aquesta anotació, Villarejo apunta "esborrat disc dur- imatges 6º i 7º i ascensor".

També et pot interessar

stats