Vila-real demana al govern que canvie els criteris d'aplicació de zona de baixes emissions

L’Ajuntament considera que les mesures que haurien d'aplicar els perjudiquen

Plaça Major de Vila-real, a la Plana Baixa
Plaça Major de Vila-real, a la Plana Baixa / À Punt NTC

L’Ajuntament de Vila-real, a la Plana Baixa, vol demanar al govern espanyol que canvie els criteris d'aplicació de zona de baixes emissions per a lluitar contra l'efecte d'hivernacle. Amb poc més de 52.000 habitants, el municipi està inclòs en la llista de ciutats de zones de baixes emissions, però el consistori considera que les mesures que haurien d'aplicar els perjudiquen. 

“Volem que se’ns aplique el mateix criteri de les ciutats amb més de 20.000 habitants, on hi ha, puntualment, concentracions altes de contaminació al centre”, assegura l’alcalde, José Benlloch. 

El 70% del xicotet comerç s’ubica al nucli de la ciutat, que és al lloc on s’aplicaria la zona de baixes emissions i, per tant, s’hi limitaria l’accés amb vehicles. Una realitat que, segons els comerciants, faria que la clientela optara per altres destinacions, on si es pogueren moure amb el cotxe. 

A més, l'Ajuntament assegura que ja s'estan aplicant mesures per a reduir els nivells de CO₂ com el servei de bus gratuït amb recorregut per tota la ciutat.  

També et pot interessar

stats