Una operació internacional conclou amb quinze arrestats i 134 cotxes de luxe robats i matriculats a Espanya

La investigació s’ha dut a terme en tres comunitats autònomes; entre elles, la valenciana

Un dels vehicles que havia sostret la xarxa i que després havia matriculat a Espanya / À Punt NTC

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han recuperat 134 vehicles d’alta gamma, valorats en 3,6 milions d'euros, que un entramat havia furtat en diferents països de la Unió Europea (UE) i després els havia matriculat a Espanya, en una operació conjunta en la qual, fins al moment, han detingut quinze persones, segons confirmen des d’estos dos cossos policials que han col·laborat amb l’Europol. L’operació s’ha dut a terme en tres comunitats; entre elles, la valenciana.

Els agents mantenen oberta la investigació; de fet, no descarten noves detencions. A més dels cotxes robats, entre els quals es troba un Porsche valorat en 250.000 euros, els arrestats se n'apropiaven d'uns altres de financeres i empreses de rènting. Després els portaven fins a Espanya per a matricular-los falsificant els elements d'identificació.

Els quinze detinguts han passat a disposició del jutjat número 8 de Leganés per delictes relacionats amb el tràfic il·lícit de vehicles, falsificació de document públic, oficial i mercantil, usurpació d'estat civil, receptació i pertinença a organització criminal.

Les investigacions es van iniciar el gener de l’any passat, en analitzar els expedients de matriculació de les inspeccions tècniques de vehicles. Els agents van recaptar informació de diverses prefectures provincials de trànsit i estacions d'ITV i van constatar la matriculació fraudulenta de cotxes; molts d'ells, sostrets.

Els detinguts van formar un complex entramat per a manipular la identificació original dels vehicles i dotar-los o bé d’una nova que corresponia a altres cotxes existents en països de la UE, o bé d’una fictícia, com expliquen des de la Policia i la Guàrdia Civil.

L’organització també obtenia vehicles mitjançant apropiació indeguda, principalment d’empreses o de lísing procedents d’altres països i que, posteriorment, matriculaven a Espanya aportant documentació falsificada a les direccions de Trànsit espanyoles.

Transcorreguts alguns mesos, quan les empreses ho detectaven, denunciaven la sostracció d’estos vehicles als seus països.

A més, els agents també van esbrinar que gestionaven vehicles procedents de països extracomunitaris que, per la normativa d’homologacions, no es podien matricular en la UE. Per a sortejar esta restricció, l'entramat utilitzava documentació falsa amb l'objectiu de simular que provenien d’un país membre de la UE o de l’espai econòmic europeu.

També et pot interessar

stats