Un de cada cinc delictes del 2023 van ser en línia

La Guàrdia Civil ofereix una xarrada a Castelló on oferir ferramentes a veïnat i les empreses per a evitar este tipus d'amenaces

La ciberdelinqüència ha augmentat un 25% a Espanya en 2023 / À Punt NTC

Els ciberdelictes van augmentar el 2023 un 25%, quasi mig milió a tot Espanya. Suposen ja un de cada cinc delictes. Són xifres que hem conegut este dimecres, en unes jornades que organitza la Guàrdia Civil a Castelló, on s’ofereixen ferramentes a veïnat i empreses per a evitar este tipus d'amenaces. 

Demanen que tinguem compte amb l’SMS d’Hisenda per a abonar-nos la renda o l’enllaç per a desbloquejar el compte bancari, ja que són tàctiques per robar-nos les dades, per a vendre o traure diners de les nostres targetes. Fraus com estos suposen el 90% dels ciberdelictes, entre els quals creix la inversió en criptomonedes. Dos milions d’euros s'han estafat només a Castelló. 

Què fer en situacions com esta? La Guàrdia Civil demana ser tan previngut en internet com ho som en la vida real. És recomanable, entre altres, usar antivirus en el mòbil o estar alerta quan ens connectem a una xarxa. Per a les empreses, és fonamental fer còpies de seguretat. Així, evitaran el segrest informàtic: el xantatge després de robar totes les dades. 

A més, els agents demanen sempre denunciar, ja que la denúncia ajuda a estudiar com combatre les tècniques dels ciberdelinqüents.

També et pot interessar

stats