Tensió a l'UJI després que l'acampada propalestina ha intentat impedir la reunió del consell rector

El moviment estudiantil denuncia la "repressió" de l'equip de seguretat de la universitat amb "empentes i colps" quan han blocat de manera "no violenta" l'entrada a la sala de juntes del rectorat

Moments de tensió en el rectorat de l'UJI, este dilluns / Assemblea d’Estudiants per Palestina

La Universitat Jaume I de Castelló (UJI) ha viscut este dilluns un episodi de tensió quan una quinzena d'estudiants del moviment Assemblea per Palestina ha irromput en l'edifici del rectorat per a intentar impedir la celebració del consell rector. L'acció ha tingut lloc passades les nou i quart, quan han tractat de blocar "pacíficament" l'accés a la sala de juntes on s'havia de reunir el màxim òrgan de decisió de la institució acadèmica per a protestar pel fet que haja "obviat" les peticions de rebre'ls i negociar les reivindicacions del col·lectiu.

En una nota de premsa, l'acampada estudiantil en suport al poble palestí denuncia haver "patit la repressió" de l'equip de seguretat de l'UJI, que els hauria propinat "empentes i colps" quan diversos membres del col·lectiu volien entrar en el recinte "de manera no violenta" per a evitar que tinguera lloc la trobada del consell rector.

L'Assemblea per Palestina retrau que la direcció de l'UJI "ha interromput el diàleg amb l'estudiantat organitzat i no ha mostrat voluntat de reconèixer explícitament el genocidi" a Gaza, "com recomana la relatora de l'Organització de les Nacions Unides".

Un equip d'À Punt ha intentat contactar, sense èxit, amb el rectorat de l'UJI per a conéixer la seua versió dels fets. Fonts universitàries consultades per EFE han assenyalat que el consell rector és una reunió privada a la qual no es pot assistir i per això s'ha indicat a l'estudiantat que havien d'eixir. Així, se'ls hi ha impedit accedir i la trobada de l'òrgan directiu ha començat finalment amb deu minuts de retard.

Des de l'acampada solidària asseguren que l'equip dirigit per Eva Alcón els ha convocat a una reunió este mateix dilluns, després del consell rector. "Hem aconseguit a partir de l'acció de hui el que no hem pogut en dos setmanes", s'ha felicitat el col·lectiu estudiantil en declaracions a este mitjà.

També et pot interessar

stats