L’alumnat de l’UJI i la UPV se suma a les acampades en solidaritat amb el poble palestí

Amb estes dos incorporacions, els estudiants de les cinc universitats públiques demanen que les institucions trenquen convenis amb Israel

Celebració de l'Assemblea d’Estudiants per Palestina en l'Àgora
Assemblea d’Estudiants per Palestina a l'Àgora / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de maig 2024 - 16:18 Actualitzat: 13 de maig 2024 - 21:47

L’alumnat de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló i de la Universitat Politècnica de València (UPV) s’ha sumat a partir d’este dilluns a les acampades universitàries en solidaritat amb la població palestina de Gaza. Així ho han decidit en dos assemblees celebrades esta vesprada als campus universitaris. 

El moviment, que s’ha anat estenent per tot el món, va tindre un dels seus primers focus a la Universitat de València, que va ser la primera a tot l’estat espanyol a acampar. Pel que fa a l'UJI, com ocorre amb la resta de centres educatius, l’Assemblea d’Estudiants per Palestina ha exigit que el centre educatiu “trenque immediatament” tots els contractes i convenis amb l’estat d’Israel davant del que qualifiquen de genocidi perpetrat pel govern de Benjamin Netanyahu a Gaza.

També a la Universitat Politècnica de València s'ha constituït esta vesprada un campament d'estudiants contra la guerra a Gaza. De moment són unes desenes de participants, alguns procedents d'altres acampades que volen concentrar la protesta en la qual consideren una de les universitats que més col·laboren amb Israel. Per això, també han demanat la suspensió de tota classe de relació i que la Politècnica trenque totalment relacions aquell país mentre continuen els bombardejos contra civils a la Franja. 

Amb l'UJI i la UPV, ja són cinc les universitats valencianes que s’afigen a esta protesta i que inclou, a banda de la UV, la Universitat d’Alacant (UA) i la Miguel Hernández d’Elx (UMH).  

L'estudiantat comença a acampar a l'Àgora
L'estudiantat comença a acampar a l'Àgora / À Punt NTC

També et pot interessar

stats