Soroll, brutícia i conflictes: els problemes més comuns a les comunitats de veïns

Tres de cada deu persones han barallat amb el veïnat, segons un estudi, i molts arriben als tribunals

El veïnat viu conflictes pels sorolls i comportaments incívics / À Punt NTC

El 33% dels espanyols ha tingut problemes i conflictes amb el veïnat; la majoria, per comportaments incívics com el soroll excessiu o la brutícia a les zones comunes. El 12% mai s'han arribat a resoldre, sinó que es cronifiquen. És el que sosté un estudi del Grup Mútua de Propietaris, que afirma que tres de cada deu persones han barallat amb els veïns.

Els problemes habituals, a vegades, se'n van de les mans i arriben als tribunals. Joaquín García Lombard, vicesecretari del Col·legi d'Administradors de Finques de València i Castelló, ha assegurat que "hi arriben molts més casos dels que pareix". De fet, en totes les comunitats hi ha alguna persona que, en un moment donat, ha fet soroll i, en moltes ocasions, potser els sorollosos hem sigut nosaltres.

Alguns conflictes es fan virals a les xarxes, però sempre es recomana no exposar-ho ni entrar en el conflicte. Raúl Amat, intendent en cap de la Policia Local de Borriana, ha assegurat que estos conflictes "són pràcticament diaris" i pot haver-hi persones que prenen represàlies. Per evitar-ho, la Policia Local té una unitat de mediació i recomana sempre dialogar. "El nostre paper es pot resumir en el fet que som facilitadors de la comunicació", ha indicat Amat. Tot per a garantir la millor convivència possible.

També et pot interessar

stats