Sanitat presenta la campanya de prevenció d’ofegaments: "No hi ha bany segur sense vigilància"

Juny ha sigut un mes negre, amb un total de 21 morts per ofegament a la Comunitat Valenciana

Campanya Sanitat ofegaments 2023 / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha presentat este divendres a València la campanya de conscienciació per a la prevenció d'ofegaments amb el missatge "No hi ha bany sense vigilància". Esta acció arriba després d'un mes de juny negre pel que fa als ofegaments: 21 en total. L'últim va ocórrer anit, en una piscina de l'Alcora. L'actuació d'emergències és vital, però la campanya també posa el focus en la vigilància.

Perquè hi haja un ofegament només calen quaranta segons. Per això, vigilar i actuar a temps és crucial. Els serveis d’emergències sanitàries han fet simulacres per tal de mostrar com actuen davant d’un banyista en perill. D'esta manera, la Conselleria de Sanitat ha volgut presentar la campanya per a previndre els ofegaments este estiu, amb el lema: "No hi ha bany segur sense vigilància". El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha recalcat la importància de “previndre estes situacions” i ha destacat que, per a fer-ho, és indispensable “vigilar els xiquets i les xiquetes i no prendre el bany a soles”. 

Així, la campanya posa el focus d’atenció en els menors, sobretot de quatre anys, que suposen el col·lectiu amb més risc de patir un accident aquàtic. A més, recomana evitar banyar-se sol perquè, com ha recordat el conseller, “per cada xiquet hi ha quatre adults”.

Pel que fa al perfil d'adult ofegat més habitual, és un home major de setanta anys. Al mes de juny hi ha hagut en total 21 morts per ofegament a la Comunitat Valenciana. Per això, la Conselleria ha previst tres unitats més del SAMU per a este estiu a la costa valenciana. L'actuació dels serveis d'emergències és crucial i la millor prevenció és la vigilància.

També et pot interessar

stats