Els sanitaris a domicili de Xàtiva-Ontinyent denuncien que han d’usar els seus vehicles per a fer les visites

Sanitat explica que preparen la licitació de l'acord de mobilitat per als centres sanitaris que encara no tenen vehicles de l'administració

Els integrants de la unitat de visites a domicili de l'Hospital Lluis Alcanyís de Xàtiva / À Punt NTC

Els integrants de la unitat de visites a domicili de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva denuncien que fan les visites domiciliàries amb els vehicles particulars i, a més, tarden a cobrar els quilometratges. La Conselleria de Sanitat ha explicat que preparen la licitació de l'acord de mobilitat per als centres sanitaris que encara no tenen vehicles de l'administració. 

“Hem de fer recorreguts que superen els cinquanta quilòmetres cada dia, amb els nostres propis vehicles, que estem usant des de fa vora trenta anys. Això suposa despeses de quilometratge, desgast del vehicle i combustible”, assegura el metge adjunt de la unitat d’hospital a domicili, Pablo Flors. 

Es tracta d'un problema que s'ha convertit en perpetu. Diuen que són l'única unitat a domicili de tota la comunitat que pateix este problema i que són ja molts anys de promeses incomplides pels diferents governs. “Vivim en una promesa constantment incomplida des de fa deu anys, en els quals diversos governs han anat dotant de vehicles oficials la resta d’unitats a domicili, però no a la nostra”, denuncia Flors.  

La situació s'ha agreujat amb els retards de fins a cinc mesos en els pagaments per quilometratge i que fa que els professionals estiguen desesperats: “Exigim de manera urgent que se'ns retribuïsca el quilometratge dels tres últims mesos i que l’actual govern dote la unitat dels vehicles que tenim promesos”. 

La Conselleria de Sanitat ha explicat que està preparant la licitació de l'Acord Marc per a la Mobilitat i que en els pròxims dies abonarà els retards en les dietes per despeses de locomoció.

També et pot interessar

stats