La UPV suspén el Fòrum d’Ocupació per no poder garantir la seguretat davant de “l’increment d’actes violents” en l’acampada

Fins a nou furgons policials han envoltat este dimarts els acampats, que mantenen l’acció reivindicativa en solidaritat amb el poble palestí des del passat 13 de maig

Una imatge dels acampats a la UPV, este dimarts a la nit
Una imatge dels acampats a la UPV, este dimarts a la nit / À Punt NTC

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha anunciat este dimarts a la nit la suspensió del Fòrum d'Ocupació previst per a demà per no poder garantir la seguretat dels assistents per l’acampada en solidaritat amb el poble palestí que té lloc al campus. En un comunicat publicat passades les 23:00 h, el centre acadèmic assegura que en els últims dies han observat un “preocupant increment en actes violents, vandalisme i agressions al patrimoni”. 

Document
Comunicat de la UPV
Consulta'l

Des de la UPV expliquen que esta vesprada el grup d’acampats ha bloquejat les zones d’evacuació “vitals” per a la seguretat dels assistents al fòrum. Així, detallen que el centre ha tractat gestionar la situació “de manera pacífica”, però que alguns manifestants han respost “de manera agressiva”. “Davant de la negativa a desallotjar i a causa de la seua actitud violenta, ha sigut necessari sol·licitar ajuda policial. L'única alternativa viable per a garantir la seguretat de tots els presents era suspendre l'esdeveniment”, conclouen.

Davant d'esta situació, un fort dispositiu policial s'ha aproximat a l'acampada d'estudiants de la UPV, que es concentren al campus des del passat 13 de maig en solidaritat amb el poble palestí. Davant de la presència dels agents, els estudiants acampats han llançat càntics de "Palestina lliure" i "No hem fet res; la UPV, sí". També han fet una crida a la solidaritat a través de les xarxes. Poc després, els furgons s'hi han retirat. Després de la retirada de la policia, el grup s'ha reunit en una assemblea d'urgència.  

Hores abans, els estudiants acampats de la Universitat Jaume I de Castelló han decidit "desacampar", però han deixat clar que mantenen "la pressió" i les "negociacions" amb l'equip del rectorat.

També et pot interessar

stats