El Ministeri de Justícia reconeix que va fallar a l'hora d'atendre Norberto, un xativí que es va suïcidar

La família comptava amb dos ordes judicials d'ingrés en un centre de salut mental, però la llista d'espera era com a mínim de sis anys

Norberto, en una foto cedida per la família / À Punt NTC

Una família de Xàtiva (Costera) ha aconseguit que el Ministeri de Justícia reconega que l'administració va fallar en l'atenció a Norberto, un dels seus fills, que es va suïcidar el 2021, amb 41 anys.

Feia deu anys que l'home estava diagnosticat de trastorn de la personalitat límit, tenia una discapacitat del 35% i la família comptava amb dos ordes judicials d'ingrés en un centre de salut mental. Ho van intentar tot, però la plaça al centre especialitzat mai va arribar. El juny del 2021, la Generalitat va assumir la tutela d'este veí de Xàtiva i, dos mesos després, es va llevar la vida. Mai li atorgaren plaça, perquè la llista d'espera era com a mínim de sis anys.

En eixe moment, van presentar una reclamació per responsabilitat patrimonial davant de les dos administracions, l'autonòmica i l'estatal. Ara, el Ministeri de Justícia els ha contestat i assumeixen que en el seu cas s'ha produït un funcionament anormal. 

La resolució els dona alé per a continuar lluitant i reclamar un protocol d'actuació  perquè casos com el de Norberto no tornen a passar.

També et pot interessar

stats