Com mengen els valencians?

Nou de cada deu persones que sol·liciten cita per primera vegada ho fa per problemes d'excés de massa grassa

Imatge d'arxiu d'un plat nutricionalment adequat / À Punt NTC

El Col·legi de Nutricionistes alerta de l’increment del sobrepés i de l’obesitat, amb motiu del Dia de la Nutrició que se celebra este dimarts. Fins a nou de cada deu adults han visitat els experts per excés de greix. Però, l’escenari empitjora en el cas de la població infantil i adolescent, ja que la tendència també va en augment. 

De fet, el president del Col·legi de Nutricionistes, Luis Cabañas, adverteix que vora la meitat dels xiquets i xiquetes valencianes tindria obesitat o sobrepés. Unes xifres que, diuen, són molt alarmants i preocupants. 

En molts casos la qualitat del que mengen es distorsiona per falses creences. “La població no menja com hauria de fer-ho, segons la dieta mediterrània, i tenim eixa falsa sensació que estem menjant bé”, adverteix Cabañas. També incideix especialment l'economia familiar, ja que la pobresa pot arribar a duplicar l’obesitat. 

Per edat, la població de 31 a 60 anys són els que millor menja, per capacitat econòmica o conscienciació. Els pitjors alimentats, per contra, són els menors —especialment durant el desdejuni i el berenar— i les persones majors de seixanta. Veus expertes ofereixen este plat com una guia per a saber quines són les quantitats adequades per a una bona alimentació.

També et pot interessar

stats