L’Ajuntament de Torrent talarà 200 palmeres després del sinistre ocorregut al centre

Un arbre va caure a causa del temporal de pluja i va ferir dos persones

Palmeres dels carrers de Sant Valerià i de les Germanies / À Punt NTC

A Torrent, a l'Horta Sud, l'Ajuntament vol talar les palmeres més antigues del centre de la localitat, després que dimecres caiguera un arbre i ferira dos persones a causa del temporal de pluja i vent. L'operació es podria allargar tres mesos. 

El consistori estudia si el temporal està darrere de la caiguda d'esta palmera que de vesprada va esclafar tres cotxes. Per això talaran al voltant de 200 palmeres del centre de la ciutat. Una proposta ben acollida per part del veïnat, que vol que les retiren perquè consideren que són un perill. 

En concret, es llevaran les palmeres més antigues dels carrers de Sant Valerià i de les Germanies, que puguen suposar un risc per al veïnat. “Són palmeres molt envellides, molt inclinades perquè estan plantades molt prop de les façanes de les vivendes”, explica el regidor de Medi Ambient, José Gozalbo. 

Des del consistori ratifiquen que la palmera caiguda havia passat les inspeccions prèvies, i no estava afectada pel morrut roig. “La palmera que va caure ahir l'havien revisada uns tècnics i en cap moment van observar que hi havia un risc imminentment de caure”, apunta Gozalbo. La tala es podria allargar tres mesos i després s'iniciarà el procés per a triar les noves espècies per a plantar.

També et pot interessar

stats