El primer gran cap de setmana d’estiu arranca amb una ocupació hotelera per damunt del 80% a la costa valenciana

Inaugurem un estiu que podria oferir xifres històriques d’arribades i d’ocupació en un sector que s’ha recuperat dels estralls de la pandèmia

Primer gran cap de setmana de l'estiu amb una ocupació de més del 80% en tota la costa valenciana / À Punt NTC

Arranca el primer gran cap de setmana de l'estiu i de vacances per a molta gent. Les terrasses i els restaurants a vora mar estan plens i el temps acompanya la restauració en la temporada més forta de l’any.

Els hotels superen ja de sobra el 80% d'ocupació en bona part de la costa valenciana i, alguns d’ells, fins i tot superen el ple tècnic. “Estem al 98 % i les previsions per a l'estiu són molt bones", vaticina Beatriz Martínez, la gerent de l’Hotel Bayren de Gandia.

A la capital valenciana del turisme, Benidorm, l'ocupació hotelera està també per damunt del 90 %. Segons la regidoria de Turisme, més d’un quart dels turistes (25,3%) que hi arriben venen atrets pel sol i la platja, però cada vegada més es busca l’oferta gastronòmica (15%), el turisme actiu i les activitats a la natura (14,5%) i l'oferta cultural i de festivals (14,4%). 

Els britànics continuen encapçalant les arribades internacionals, que a Benidorm representen la meitat de la demanda turística. 

Tots els indicadors apunten al fet que estem de cara a un estiu que podria oferir xifres històriques d’arribades i d’ocupació en un sector que s’ha recuperat de les desfetes d’una pandèmia que el va fer trontollar i que ja ha quedat arrere.

També et pot interessar

stats