La Flama del Canigó recorrerà els carrers de Vinaròs a pesar de la negativa de l’Ajuntament

Vox ha retirat el suport a l'acte de reivindicació de la llengua per considerar-lo pancatalanista

Imatge d'arxiu de l'arribada de la Flama del Canigó a Vinaròs / À Punt NTC

L’Ajuntament de Vinaròs es ratifica en el veto de Vox a l'arribada de la Flama del Canigó després que la formació d’extrema dreta haja retirat el suport a l'acte de reivindicació de la llengua per considerar-lo pancatalanista. Els organitzadors s’han reunit este dilluns amb el consistori per demanar que reconsideren la celebració.

Fa ni més ni menys que 53 anys que Vinaròs celebra l’arribada de la Flama del Canigó ininterrompudament, amb ajuntaments de tots els colors, en defensa del valencià i la unitat dels territoris que comparteixen llengua i tradició. “La llengua continua estant a les places, a les administracions. I a l’altre costat del Sénia compartim moltes coses”, assegura Eudal María Reberté, secretari del Ball de Dimonis de la localitat. 

Es tracta d’un acte històric que enguany Vox ha vetat del programa de festes pel seu, diuen, caràcter polític. “És un acte clarament pancatalanista, reivindicatiu dels Països Catalans, que mai han existit i mai existiran”, manifesta el portaveu de Vox, Josué Brito. 

Els organitzadors han recollit ja més de 1.500 firmes. Hui s’ha reunit amb el PVI i el Partit Popular, socis de govern de Vox, que es ratifiquen en la decisió. “És un acte en el qual es feia ressò de l’independentisme. També es feia menció dels presos polítics exiliats”, explica l’alcaldessa, María Dolores Miralles. 

La Flama del Canigó no s’apagarà i finalment se celebrarà el dia de Sant Joan, però sense suport econòmic, logístic ni institucional.

També et pot interessar

stats