Ball de Dimonis de Vinaròs denuncien que l'Ajuntament ha vetat l'acte de la Flama del Canigó

Des de Vox, que forma part del consistori amb el PVI i el PP, han respost que no celebraran "una festa amb influència clarament pancatalanista"

Des de l'associació han iniciat una recollida de signatures per a demanar a l'Ajuntament que restablisca el suport institucional
Des de l'associació han iniciat una recollida de signatures per a demanar a l'Ajuntament que restablisca el suport institucional / Òmnium Cultural

L'associació cultural Ball de Dimonis de Vinaròs ha iniciat a través de les xarxes socials una campanya de recollida de signatures per a sol·licitar al consistori de la localitat que incloga l'acte d'arribada de la Flama del Canigó en el programa de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere, ja que enguany ha deixat de rebre suport institucional després de molts anys.

"Des del 1971 i sense interrupció, el poble de Vinaròs rep la nit de Sant Joan, el 23 de juny, la flama de la llengua, la flama del Canigó", ha expressat l'associació en un comunicat. "Sempre ha sigut un acte inclòs en la programació de les festes, independentment del partit polític que governe l'Ajuntament".

Per això, denuncien que el consistori "s'ha negat a incloure l'acte dins de les festes i a donar-li tant suport logístic com econòmic", alhora que han iniciat una recollida de signatures amb l'objectiu que l'Ajuntament torne a incloure i donar suport "a l'únic acte de festes en reconeixement de la nostra llengua".

"Festa amb influència clarament pancatalanista"

Per part del consistori, Josué Brito, portaveu de Vox a Vinaròs —un dels tres partits que integren la corporació municipal, al costat del Partit de Vinaròs Independent i el Partit Popular— ha assegurat que "no se celebrarà esta festa amb influència clarament pancatalanista".

Per la seua banda, la presidenta de les Corts, Llanos Massó, ha donat les gràcies als regidors de Vox a través del seu compte de X, per llevar el suport institucional a l'acte després de 53 anys. "Només Vox defén la nostra cultura i es planta davant la pretensió de convertir-nos en catalans de segona. Som valencians i, per davant de tot, espanyols", ha afegit.

També et pot interessar

stats