La Fe realitza amb èxit una operació "pionera a Espanya" per a corregir una desviació de columna

Ha utilitzat una tècnica avançada denominada modulació de creixement que consisteix en la col·locació d'una corda especial flexible per a corregir la curvatura sense necessitat de fer una fusió

L'Hospital La Fe de València ha dut a terme una intervenció "pionera" per a corregir una desviació de columna / GVA

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha dut a terme una intervenció "pionera" per a corregir una desviació de columna utilitzant una tècnica avançada denominada Tethering anterior o modulació de creixement.

Esta tècnica consisteix en la col·locació d'una corda especial flexible per a corregir la curvatura sense necessitat de realitzar una fusió.

Segons explica la cap de la unitat de raquis, del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital La Fe, Teresa Bas, "és la primera vegada que realitzem a Espanya una tècnica híbrida de fusió toràcica i modulació del creixement lumbar".

El fet d'evitar la fusió lumbar per a corregir la deformitat permet no fixar les vèrtebres les unes a les altres, i així no limitem el moviment de la columna lumbar enfront de la tècnica clàssica de fusió. Teresa Bas - Cap de la Unitat de Raquis de l'Hospital La Fe

"El fet d'evitar la fusió lumbar per a corregir la deformitat permet no fixar les vèrtebres les unes a les altres, i així no limitem el moviment de la columna lumbar enfront de la tècnica clàssica de fusió".

Tècnica per a xiquets i adolescents

És important ressaltar que únicament està indicada per a xiquets i adolescents, en fase de creixement, amb corbes de baixa magnitud.

"És crucial una estricta selecció dels candidats, que han de ser pacients joves amb una curvatura moderada (40-60) i una maduració esquelètica a la mà que correspon a un Sanders 3, 3A i cartílag triradiat tancat, ja que és una tècnica que modula el creixement. És a dir, que mentre el pacient creix es corregeix la deformitat", ha especificat la doctora Bas.

L'evolució clínica i radiogràfica del pacient ha sigut satisfactòria i cal esperar un temps d'aproximadament un any per a avaluar la seua evolució. Es tracta d'un xiquet, de 15 anys, que ha sigut donat d'alta al cap de pocs dies de ser intervingut en La Fe i s'ha pogut incorporar a les seues activitats quotidianes, a més de realitzar esport.

Fita en la medicina pública espanyola

La intervenció ha sigut fruit de la col·laboració multidisciplinària entre un equip de cirurgia de raquis, cirurgia toràcica, anestèsia, neurofisiologia, radiologia i personal d'infermeria altament qualificat en esta mena de cirurgies. A més, ha assistit un equip d'experts de l'Hospital Acibadem de Maslak d'Istanbul entre els quals es trobava el president de la Societat Europea de Columna, el doctor Ahmet Alanay.

Este procediment, que marca "una fita en la medicina pública espanyola", subratlla "la capacitat de l'Hospital La Fe per a implementar innovacions mèdiques avançades", ha destacat el gerent del centre José Luis Poveda.

També et pot interessar

stats