Exalumnes del professor acusat d'aplicar, presumptament, teràpies de conversió sexual, denuncien que els feia la vida impossible

Segons expliquen dos joves, quan tenien 11 o 12 anys, davant de tota la classe, el mestre va insinuar en diverses ocasions que eren lesbianes i va arribar a parlar amb les seues famílies perquè les portaren a un reformatori

D'esquena, jove víctima de teràpies

Dos exalumnes del professor acusat d'aplicar, presumptament, teràpies de conversió sexual denuncien que van haver de canviar d'escola perquè els feia la vida impossible. Segons expliquen, quan tenien 11 o 12 anys, davant de tota la classe, el mestre va insinuar en diverses ocasions que eren lesbianes i, fins i tot, va arribar a parlar amb les seues famílies perquè les portaren a un reformatori.

Han passat més de vint anys des que esta jove, que ara en té més de trenta i prefereix mantindre l'anonimat, va haver de deixar el Centre Mare Josefa Campos d'Alaquàs, però no ha pogut oblidar el professor denunciat. Tal com declara, “quan va eixir la notícia, sense que es donara el nom, jo ja sabia de qui es tractava”. “Recorde una vegada que mai oblidaré, que ens vam tacar amb la tinta d’un boli i li vam preguntar si podíem anar al bany a netejar-nos i davant de tota la classe ens va dir que anàrem d’una en una perquè no férem manetes, quan en realitat teníem onze anys i ni tan sols pensàvem en eixe tipus de coses ni sabíem la nostra sexualitat”, recorda.

Coincideix amb el que relata per via telemàtica una altra antiga alumna, que també ens ha demanat que ocultem la identitat: “Simplement, érem amigues i quan t’estan dient això un dia darrere d’un altre al final t’afecta, i si haguera sigut veritat que fórem homosexuals, ho hauríem patit com una vergonya”. La seua companya declara que “va arribar a cridar a ma casa i a la de la meua amiga per a dir als meus pares sense motiu aparent que havien de clavar-nos en un centre reformatori. Ara ho entenc tot". Tant ella com la seua amiga van deixar, finalment, l'escola amb el suport de les seues famílies.

“Se’ns va ajudar i se’ns va traure de l’escola i això pense que va ser el millor que van poder fer, començar de nou en un altre lloc”, explica una d'elles. “Em va afectar a l’autoestima durant molts anys, no vull que ningú del col·lectiu LGTBIQ+ se senta malament per una cosa així", agrega la jove.

També et pot interessar

stats