Com podem evitar que Instagram i Facebook utilitzen les nostres imatges?

Meta va anunciar que a partir del 26 de juny podrà utilitzar el contingut compartit en les seues xarxes per a desenvolupar la intel·ligència artificial

Meta està preparant el terreny per a desenvolupar la seua intel·ligència artificial generativa / À Punt NTC

Una allau d'usuaris d'Instagram i Facebook alerten per les xarxes de la jugada de Meta, que va anunciar fa uns dies que a partir del 26 de juny podrà utilitzar el contingut compartit en les seues xarxes, tant imatges com textos, per a desenvolupar la intel·ligència artificial generativa.

El gegant tecnològic va explicar que podrà, fins i tot, processar informació sobre persones que no tenen un perfil en cap de les seues aplicacions, com ara Instagram o Facebook, però que apareixen en imatges o textos d'altres usuaris.

"Esta informació és molt valuosa per a ells i ara mateix poden gastar-la sense cap problema", avisa Javi Palanca, investigador de l'Institut Valencià d'Intel·ligència Artificial.

Per a evitar-ho, caldria accedir al nostre compte d'Instagram o Facebook i, a continuació, desplegar el menú de Configuració. Una vegada allà, accediríem a la secció de Política de privacitat i clicaríem en l'opció de "Dret a oposar-s'hi". Per últim, caldrà omplir el formulari i exposar que no acceptem que s'usen les nostres imatges.

Amb tot i això, els experts no les tenen totes amb ells. "Jo no tinc massa clar que eixe recurs legal servisca", expressa Palanca. Sembla que el mètode més infal·lible si no volem arriscar-nos seria no pujar imatges nostres a les xarxes. "Hem de ser conscients que, quan pugem qualsevol cosa, siga on siga, perdem el control", assegura l'investigador.

Tot i que pareix obvi, segur que qui va pujar imatges a les xarxes socials deu anys arrere en cap cas pensà que en el futur es podrien arribar a utilitzar per a entrenar models d'intel·ligència artificial.

També et pot interessar

stats