Així empren les nostres dades els dispositius GPS del nostre vehicle

Algunes aplicacions registren a quina velocitat hem conduït, o fins i tot com frenem o accelerem

Algunes aplicacions registren les nostres dades mentre conduïm / À Punt NTC

Ens indiquen la millor ruta, el clima del recorregut o la presència de radars. Les aplicacions mòbils faciliten cada volta més la conducció per carretera, però també posen en perill la nostra privacitat, perquè monitoren la nostra forma de conduir. El debat ja s’ha obert als Estats Units, on estes dades s’ofereixen a les companyies asseguradores.

Si bé això seria inviable amb la legislació de la Unió Europea i, fins i tot, es pot reforçar amb una llei de protecció de dades més restrictiva, els experts recorden que, en el mateix moment en què portem un mòbil en el cotxe, estem monitorats i les dades són facilitades a tercers.

Al nostre país, les asseguradores usen les dades dels conductors que facilita la DGT. Ja hi ha aplicacions que registren a quina velocitat hem conduït, o fins i tot com frenem o accelerem. El consentiment és opcional, però sempre va en lletra menuda, tot i que generalment els usuaris tendim a no llegir les condicions dels aparells abans d'utilitzar-los.

Però es faria amb mesuradors, instal·lats de fàbrica, per complir l’objectiu de la UE de reduir a la meitat els 20.000 morts anuals en carretera.

També et pot interessar

stats