Elx acorda amb Uber quaranta noves llicències de VTC a la ciutat

El sector del taxi il·licità defén que esta no és la solució i reclama més llicències

Elx presenta el servici d'Uber a la ciutat

Davant dels problemes per a trobar un taxi a Elx (Baix Vinalopó), especialment en temporada alta, el consistori ha negociat amb Uber quaranta noves llicències, deu d'elles per al nucli urbà. L'Ajuntament ja va anunciar fa dos mesos que treballaria amb plataformes VTC com Uber i Cabify per a millorar el servici de mobilitat este estiu.

Els 200 taxis que hi ha no donen l'abast en una ciutat amb 240.000 habitants i un aeroport amb més de 15 milions de passatgers a l'any. Davant este escenari, l'alcalde Pablo Ruz ha remarcat que és "un fet indiscutible que, per la dimensió del nostre municipi, necessitàvem més recursos".

La directora general d'Uber a Espanya, Lola Vilas, ha explicat que estes quaranta llicències podran ampliar-se en funció del creixement de la demanda. Per al sector del taxi, però, esta no és la solució.

Per la seua banda, Prudencio Azor, president de Radiotaxi Elx, ha reclamat 24 noves llicències, a banda de les temporals, i més exàmens de capacitació. "Es podria solucionar tot el problema que tenim, tant a l'aeroport com a la ciutat", ha assenyalat.

Estes llicències de taxi estan tramitant-se i estaran en marxa al juliol, segons fonts municipals. El consistori també ha demanat a la Generalitat llicències temporals per a la temporada alta, però enguany no arribaran.

També et pot interessar

stats