Uber i Cabify operaran a Elx a partir d'este estiu “per a millorar el servei”

El consistori remarca que “evitaran l'intrusisme per part dels que no tinguen llicència", siguen vehicles VTC o taxis

Un vehicle de transport amb conductor (VTC), en una imatge d'arxiu
Un vehicle de transport amb conductor (VTC), en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Les plataformes VTC Uber i Cabify operaran a Elx (Baix Vinalopó) “a partir d'este estiu”, segons ha informat el regidor de Mobilitat, Claudio Guilabert, “per a prestar el millor servei”. Després de mantindre una reunió amb els responsables de totes dos empreses per a estudiar la possibilitat d'implantar-les a la localitat, ha assenyalat que el propòsit és que presten el servei a la ciutat "sempre dins de la legalitat i complint amb la normativa vigent”.

Guilabert ha afegit que “evitaran l'intrusisme per part d'aquells que no tinguen llicència, ja siga de VTC com de taxis”. D'esta manera, utilitzaran la geolocalització amb què comprovar que tots els vehicles presten servei en el circuit amb la finalitat d'ubicar “tots els cotxes en un mapa i, si no presten el servei en el circuit, el regidor cridarà a l'orde”.

Sobre la regulació de les VTC a Elx, el responsable de l'àrea ha explicat que vetlaran pel compliment de la normativa i que sancionaran els vehicles que la infringisquen. "El que no pot ser és que persones que havien d'estar treballant a la ciutat estiguen fent-ho a l'aeroport d'Alacant-Elx. Ja hem posat multes per això”, ha explicat Guilabert.

El regidor de Mobilitat ha recordat que l'equip de govern municipal “ha desbloquejat 24 llicències de taxis, proposat millores de la tarifa urbana, posat en marxa diversos exàmens de capacitació o té la intenció d'habilitar llicències estacionals". Tot i això, estes mesures "no són suficients i existeix la voluntat d'apostar pel VTC”, ha manifestat.

També et pot interessar

stats