Dicten una orde d’allunyament per a protegir l’alcalde d’Asp del propietari d’una gallera il·legal

Després que li tancaren el local, ha amenaçat el primer edil i els regidors perquè li tornen la llicència

La policia va tancar la gallera el Chato el gener de 2024 / À Punt NTC

La Policia Nacional va desmantellar una gallera il·legal a la localitat d'Asp (Vinalopó Mitjà) el gener del 2024. Un local on feien baralles de galls il·legals i d'àmbit internacional. Els agents van detindre dènou persones. Ara, un jutjat de Novelda ha dictat una orde d'allunyament per a protegir l'alcalde, Antonio Puerto, d'un veí de la localitat que l’ha amenaçat de mort en reiterades ocasions. Es tracta del propietari de la gallera El Xato, un local on se celebraven baralles de galls il·legals i d'àmbit internacional i que la Policia Nacional va desmantellar i tancar a principis d'any per decret municipal. Més tard, un jutge va ratificar el tancament. 

Ara el propietari està acusat d'intentar intimidar l'alcalde i diversos funcionaris municipals per a poder reobrir.

El local tenia llicència per a funcionar com a seu d'una associació, però en realitat a l'interior hi havia un autèntic ring de il·legal per a baralles de galls, amb grades amb capacitat per a 200 persones. Entre el públic hi havia persones que arribaven de tot Espanya i també de França. Quan la policia va tancar el local, es decomissaren drogues i armes, a més de les baralles de galls, indica l’alcalde, Antonio Puerto, en declaracions a À Punt NTC. Raó per la qual considera que el local no pot continuar tenint llicència d’activitat. 

Amb el pas dels mesos després de tancar el local, comencen les pressions a l'alcalde i als funcionaris per a reobrir la gallera. Primer per WhatsApp, amb missatges intimidatoris, i després de manera presencial a l'Ajuntament. L'última, este mateix dimarts quan l'alcalde li tornà a denegar la llicència. Puerto afirma que es va posar agressiu i li va fer “el gest de tallar-me el coll”.

Davant d'esta situació l'alcalde li va demanar que isqueren de l'Ajuntament i a l'eixida, davant de nombrosos funcionaris que acudiren en sentir els crits, va continuar amenaçant el primer edil. “T’arrancaré el cap, et mataré”, afirma que li va cridar. 

Puerto va denunciar els fets davant de la Guàrdia Civil i el jutjat ha dictat una orde d'allunyament que impedeix al propietari de la gallera acostar-se a l'alcalde a menys de 300 metres i li prohibeix comunicar-se amb ell per qualsevol altra via.

Puerto afirma que no té por i que continuarà fent el que ha de fer perquè, per a ell, “el més fàcil hauria sigut tornar-li la llicència”.

També et pot interessar

stats