Dèsset pacients es beneficien de la immunoteràpia a domicili de l'Hospital Doctor Peset

El tractament s'inicia al centre sanitari, però després pot administrar-se a casa de manera totalment segura i efectiva

Servei d'immunoteràpia a domicili de l'Hospital Doctor Peset / À Punt NTC

L'Hospital Doctor Peset va posar en marxa ara fa un any el tractament d'immunoteràpia per a pacients amb càncer al seu domicili, un servei que permet que dèsset pacients puguen dur la malaltia de forma més tranquil·la, però amb la mateixa efectivitat. Un equip d’À Punt Notícies ha fet seguiment a un infermer que ha fet la visita per a aplicar el tractament a una pacient. 

Ferran Aránega és un infermer de l'Hospital Doctor Peset que administra la immunoteràpia a domicili a una pacient amb càncer de pulmó. “Demane el tractament a la farmàcia, comprove que està correcte, ho empaquete tot a la motxilla i em dirigisc al domicili”, explica. 

El tractament s'inicia a l'hospital, però segons les característiques del pacient, després pot administrar-se a casa de manera totalment segura i efectiva. “És un projecte que té com a objectiu millorar l’atenció dels pacients i analitzar el valor que aporta la qualitat de vida”, assegura Inmaculada Maestu, cap del servei d'oncologia mèdica de l'Hospital Doctor Peset.

D'esta manera es minimitza l'impacte de fer les visites a l'hospital, sobretot de les persones amb dificultats físiques, que estiguen afectades per la malaltia o siguen d'edat avançada. “Notem especialment que es redueix molt el sentiment de malaltia. A l’hora d’estar en un hospital, sembla un lloc hostil”, assegura Aránega. 

També et pot interessar

stats