Es busquen donants de medul·la per a salvar una jove que pateix leucèmia per segona vegada

Fa setze anys va superar la malaltia amb un autotrasplantament, però ara necessita algú compatible

Andrea va superar la leucèmia amb dotze anys, però torna a estar malalta / A Punt NTC

Amb dotze anys, Andrea Cuenca va patir una leucèmia que va superar gràcies a un autotrasplantament. Sabien que podria recaure i setze anys després ha passat. La seua germana, Ángela, ha contat en declaracions a À Punt que no va contar a ningú que havia tornat a emmalaltir fins que no va passar la seua boda. 

Actualment, Andrea està ingressada rebent tractament de quimioteràpia a l'espera d'un trasplantament de medul·la òssia. La seua germana té un 50% de compatibilitat, però han fet una crida a la població perquè es facen donants a la recerca d'algú més compatible que puga ajudar Andrea.

Una crida que ha rebut resposta i este matí molts familiars, coneguts i veïns que se n'han assabentat per xarxes socials s'han acostat al punt de donació ambulant ubicat hui al centre comercial Carrefour d'Elx (Baix Vinalopó), però es pot fer en qualsevol punt de donació de sang. 

Mabel Ortiz, cap del centre de transfusions de sang d’Alacant, ha explicat a À Punt que els requisits per a ser donant de medul·la són els mateixos que per a donar sang, però amb una limitació d’edat: entre 18 i 40 anys. Es tracta d'ampliar el banc de donants per tal d'incrementar les possibilitats d'èxit dels malalts de leucèmia que, com Andrea, lluiten per tindre un futur.

També et pot interessar

stats