Almenara intensificarà la vigilància davant de l’augment de robatoris en el camp

Els regants s'enfronten a dos o tres saquejos de coure dels pous per setmana

Dispositiu per a vigilar els robatoris als camps d'Almenara / À Punt NTC

Els regants d'Almenara estan farts dels robatoris que pateixen. Ixen a més d'un a la setmana i els lladres continuen fent de les seues per a extraure el coure dels pous de reg. Este matí, una junta extraordinària de seguretat ha previst intensificar la vigilància per a evitar-los. Els regants d'Almenara s'enfronten a dos o tres robatoris per setmana. “No sabem què fer perquè estem reparant-ho, però pensem que d’ací dos o tres setmanes ens ho tornaran a furtar”, lamenta el llaurador i regant José Antonio Bueso. 

Els lladres furten el cable de coure dels pous, i sempre amb la mateixa tècnica. El regant Higinio Peirats detalla que entren dins dels horts, estiren i tallen els cables, i s’enduen de cada pou entre 160 i 180 metres de coure. 

Al terme, l’Ajuntament ha intensificat la vigilància per terra i aire. “Tenim drons i els traem per a vigilar. El problema és que els robatoris es fan a la nit. Per això hem canviat els horaris dels guàrdies rurals, perquè puguen vigilar els camps durant tot el dia”, explica l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez. 

A causa de l'augment dels delictes, este matí, el consistori i la subdelegació del govern a Castelló s'han reunit en una junta extraordinària de seguretat per a coordinar esforços. Tot, per a evitar més perjudicis als llauradors, ja que fins ara els lladres han aconseguit el seu propòsit. 

També et pot interessar

stats