Albiren més de cinquanta rorquals a la costa de la Marina Alta

Este cetaci és el segon animal més gran que hi ha, només per darrere de la balena blava

Albiren dos rorquals a la costa de la Marina Alta

Desenes de rorquals transiten estos dies per la costa de la Marina Alta. Són uns cetacis poden arribar a mesurar fins a 24 metres de llarg. De fet, és el segon animal més gran que hi ha, només per darrere de la balena blava.   

Estes setmanes està en ple funcionament la campanya d'albirament de rorquals i de moment ja s'han albirat entre cinquanta i seixanta exemplars. Esta acció forma part d'un projecte més ample, "Cabo Rorcual", que té com a objectiu obtindre més dades del comportament d'estos cetacis. La Torre del Gerro és un dels punts d'albirament, ja que ofereix una visió panoràmica, des del port de Dénia fins al cap de Sant Antoni. 

Enguany s'han apuntat un centenar de voluntaris, que fan torns de matí i vesprada. Amb les dades que s'arrepleguen, a la Universitat Politècnica de València estudien els moviments migratoris d'esta espècie. La costa de la Marina Alta és la més freqüentada per cetacis de tota la Comunitat Valenciana. A banda de rorquals, també es registren dofins mulars, ratllats o exemplars de cap d'olla.

També et pot interessar

stats