Albirats dos rorquals més en aigües de Tabarca

Els va veure la tripulació i els passatgers d'una embarcació de Transtabarca

Rorquals nadant prop de Tabarca / Transtabarca

Dos exemplars de rorqual comú nadaven aquest dilluns alegrement prop de l'Illa de Tabarca, davant la mirada atònita del patró i els passatgers d'una embarcació de l'empresa Transtabarca, que organitza viatges entre l'illa i Santa Pola. I no és per a menys, ja que no resulta habitual veure aquests grans mamífers marins tan a prop de la costa.

"Estàvem fent la travessia i, de sobte, els vam veure", explicava Tomás Ruso, patró de l'embarcació. "Els rorquals anaven cap al nord, en direcció a Benidorm i, en veurel's, tots ens vam quedar meravellats; sobretot els xiquets, que estaven entusiasmats i no paraven de fer-los fotos. Semblaven molt amigables", comenta. "No és normal que aquests cetacis passen per Tabarca, encara que és la seua ruta cap al cap de Pals, on solen anar a criar", relatava el patró, qui va assegurar que "en 15 anys, no n'havia vist cap".

El rorqual (Balaenoptera physalus), també anomenat balena d'aleta, és una espècie de cetaci de la família Balaenopteridae. Es tracta del segon animal més gran del planeta, només superat per la balena blava, i pot arribar a fer els 27 metres de llarg.

La temporada de migració d'aquesta espècie comença al juny i, per tant, no seria estrany que es produïren nous albiraments en aigües alacantines, com fa unes setmanes, a Dénia.

També et pot interessar

stats