Albiren una quinzena de balenes a la costa de Dénia

La temporada de migració del rorqual comú comença al juny i fins al juliol es veuran més exemplars

Un exemplar de rorqual comú davant de Dénia / ONG Edmaktub Estudi Divulgació del Medi Aquàtic

Espectacular imatge a la costa de Dénia, a la Marina Alta. Una quinzena d’exemplars de rorqual comuna s'han vist en aigües de Dénia des del 15 de juny, primers dies de migració de l’espècie. Les dades les han enregistrades la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’associació sense ànim de lucre dedicada a la investigació de cetacis Edmaktub.

Des de l’Ajuntament de Dénia recorden que el pas de cetacis enfront de les costes és un fenomen que es produeix tot l’any i que s’intensifica durant el juny i juliol. El Servei Ambiental i Marí del consistori convida qualsevol persona que veja algun exemplar enfront de les costes a comunicar l'albirament al telèfon 616 947 579.

Coincidint amb l’inici de la migració, l’ajuntament i l’ONG Eucrante tornen a llançar la campanya de voluntariat Rorqual, on les persones interessades poden participar en les tasques d’albirament de cetacis des de la Torre del Gerro i contribuir a recopilar dades per a la investigació del pas migratori d’aquestes balenes pel cap de Sant Antoni.

També et pot interessar

stats