La vida de Batiste, quatre mesos després del seu "Ha sigut una 'punxaeta' i au"

Va ser el primer valencià a rebre la vacuna el 27 de desembre. Hui hem conegut com ha canviat la seua vida després de rebre les dosis completes

Batiste Martín, entrevistat a l'exterior de la residència de Rafelbunyol on viu / À Punt NTC

Aquest dimarts fa quatre mesos que Batiste, que viu a la Residència Verge dels Miracles de Rafelbunyol, va emprendre, de manera decidida, el camí cap a la immunitat del coronavirus. Aquest jubilat de 81 anys es va convertir en el primer valencià a rebre la vacuna i hui, tres mesos i una setmana després de rebre la dosi completa, ha explicat la seua experiència davant les càmeres d’À Punt. 

Assegura que no ha sentit cap efecte secundari després de rebre cap dels preparats, llevat d’una xicoteta molèstia, “sí que em tocava el lloc de la punxada al braç” apuntava, i es mostra convençut de tornar a fer-ho si es presentara una situació semblant. 

Volia demostrar a certes persones que no es volien vacunar per por, que no havien de tindre'n Batiste Martín - 81 anys i usuari d'una residència de Rafelbunyol

Recorda que es va presentar voluntàriament per a ser el primer a rebre la vacuna, “no per les entrevistes ni res d’això, sinó perquè volia demostrar a certes persones que no es volien vacunar per por, que no n'havien de tindre”. Batiste, que el pròxim agost complirà 82 anys, a pesar de sentir-se més tranquil des que està vacunat, anhela “poder eixir de la residència a fer-se un café”. Un hàbit que encara no pot fer perquè al centre es mantenen algunes restriccions. 

Quatres mesos després d’estar un poc més allunyat del coronavirus, Batiste Martín desitja que la situació epidemiològica millore: “Que se’ns passe la por a tots, que ja hem passat prou”, assenyalava en referència a la por al contagi que han viscut al centre en els últims mesos. 

Quan alguns companys van veure que no passava res, van voler vacunar-se quan ens van posar les segones dosis Batiste Martín - 81 anys i usuari d'una residència de Rafelbunyol

A pesar que al seu geriàtric mai no es va registrar cap positiu, afirma que alguns companys del centre mostraven reticències a vacunar-se, “però quan van veure que no passava res, van voler vacunar-se quan van vindre a posar-nos les segones dosis”. Quan li pregunten si tornaria a repetir l’experiència, no ho dubta i aposta decididament per la vacuna per a fer front a la Covid-19. 

Tot i la tranquil·litat que dona haver sigut vacunat, Batiste fa una crida a la prudència fins que acabe completament la pandèmia. “Només em lleve la mascareta per a dinar i gitar-me, des que m’alce a les set del matí, la porte posada tot el dia”, relata a À Punt. La de Batiste és una història més per a esperançar la població.

També et pot interessar

stats