Batiste Martí, de 81 anys, el primer valencià vacunat: "Ha sigut una punxadeta i au"

Ha rebut la inoculació a la residència de majors Verge del Miracle de Rafelbunyol, a l'Horta Nord.

Batiste Martí, de 81 anys, a la residència de majors Verge del Miracle

Batiste Martí, de 81 anys, ha sigut el primer valencià que ha rebut la vacuna contra la Covid-19 aquest diumenge històric. Batiste és usuari de la residència de majors Verge del Miracle de Rafelbunyol, a l'Horta Nord. Uns minuts després, ha sigut vacunada Josefa Martínez, directora d'aquest centre.

"Ha sigut una punxadeta i au", ha dit Batiste només rebre la injecció. El resident ha confessat que estava "un poc nerviós" i ha reconegut que "no ha dormit molt" la passada nit. Després de ser vacunat, ha afirmat que "no havia sigut res" i que estava "content". Ni Batiste ni Josefa han manifestat cap reacció contrària a la vacuna minuts després de rebre-la.

A les comarques del sud, la primera persona que ha rebut la vacuna ha sigut Salvador Brotons, de 65 anys, a la residència de Sant Vicent del Raspeig. Aquest centre ha immunitzat un total de 50 residents i 24 treballadors. Salvador, natural de Castalla, a l'Alcoià, ha assegurat sentir-se “de categoria” després de rebre la inoculació. Així mateix, considera que l’arribada de la vacuna serà positiva, “farà bé”, ha afirmat. Finalment, Salvador, ha animat la població a immunitzar-se: “que se la posen tots”.

Salvador Brotons, primer vacunat a les comarques del sud / Conselleria de Sanitat

Quant a les comarques del nord, la residència de Borriana ha sigut la primera que ha rebut els vials de la vacuna, un total de 178 dosis. La primera usuària del centre que s'ha vacunat ha sigut Benilde Domingo, de 86 anys i natural de Benafigos, a la comarca de l'Alcalatén.

Benilde Domingo, primera vacunada a les comarques del nord / À Punt NTC

Les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus han arribat a les 9:53 hores a la Comunitat Valenciana en un camió procedent de Guadalajara. En concret, aquest diumenge s’han distribuït 775 dosis i aquest dilluns començarà la distribució setmanal de 30.000 unitats. Uns lots que van eixir el passat dimecres en contenidors tèrmics de la planta belga de Puurs.

Entre les residències que hui vacunaran el personal resident i treballador hi ha centres públics, privats, municipals i concertats, i estan als municipis de Benissanó, Torrent, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Borriana, Almassora i Rafelbunyol. Juntament amb el personal sociosanitari, es vacunaran persones que no estan institucionalitzades, però que tenen un grau de dependència elevat.

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han escortat el fàrmac durant tot el transport per a garantir que el procés de vacunació es duia terme amb totes les garanties. A més, la distribució d'aquesta primera remesa de vacunes requereix que es mantinga la cadena de fred entre 2 °C i 8 °C, fins al moment d'administrar-les.

El personal especialitzat de les residències serà l'encarregat de subministrar les vacunes però, si es fa necessari, la Conselleria de Sanitat posarà professionals sanitaris a disposició dels centres. Per al procés de vacunació es requereixen dues infermeres, un metge o metgessa i una infermera de la Conselleria de Sanitat per a supervisar que el procediment siga el correcte.

La consellera Barceló destaca la "total normalitat" de la jornada

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha emfasitzat que aquesta ha sigut una jornada de "total normalitat" als centres on han començat la campanya de vacunació, i ha assegurat que aquesta serà la dinàmica dels pròxims mesos "fins que estiguen vacunats tots els valencians i valencianes". Barceló ha afirmat que aquest diumenge s'ha obert un període d'esperança "entre tant de dolor" gràcies a la ciència i la investigació.

La responsable de Sanitat ha anunciat que durant el mes de gener es vacunaran al territori valencià més de 50.000 persones, tant treballadors com residents dels centres. A més, durant el primer trimestre de 2021 s'administraran més de 377.000 dosis de la vacuna Pfizer, que com que necessiten ser inoculades dues vegades, podran immunitzar més de 188.000 ciutadans i ciutadanes.

També et pot interessar

stats