Víctimes de violència masclista denuncien l’ús de tecnologia pels maltractadors per a localitzar-les

El Grup GAMA de la Policia Local de València confirma que va trobar un dispositiu GPS instal·lat al cotxe d’una víctima

Grup GAMA
Grup GAMA / Policia Local

La Regidoria de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València ha alertat aquest divendres de l’ús de noves tecnologies pels agressors masclistes per a localitzar les víctimes.

Una víctima va informar la Policia Local sobre la quantitat de vegades que el seu agressor, amb una orde d’allunyament, l’havia localitzada i sabia on estava exactament.

La dona va indicar a la patrulla que sabia amb certesa que la seua exparella posseïa algun tipus de programari que li permetia conéixer amb precisió la seua ubicació. Segons ella, l’agressor no podia conéixer la localització per cap altre mitjà.

Estefanía Navarrete, comissaria de la Policia Local i coordinadora del grup GAMA, assenyala que aquest no és un cas aïllat i que el seu grup va descobrir un dispositiu GPS ocult en el vehicle d’una dona assetjada.

"Existeix la violència de gènere com existia fa 20 anys, però no es presenta en les formes en què es presentava llavors", ha assenyalat el regidor Aarón Cano. També ha anunciat que s'impulsarà una formació en noves tecnologies i aplicacions “per a augmentar la protecció de totes aquelles dones que conviuen diàriament amb la por".

L'edil ha insistit en la necessitat de reflexionar sobre la protecció de les víctimes i de fer "un treball molt més intens" per a garantir els drets i les llibertats de les dones víctimes de violència de gènere, en el qual es pose els maltractadors en el centre la vigilància.

També et pot interessar

stats