Vicent Garcés alerta sobre el perill del rebrot de la xenofòbia al nord d'Europa

El president de la Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (ACM) denuncia el ressorgiment de governs dictatorials al sud.

Vicent Garcés alerta sobre el perill del rebrot de la xenofòbia al nord d\'Europa
Vicent Garcés alerta sobre el perill del rebrot de la xenofòbia al nord d'Europa

Hui s'ha reunit a València el consell consultiu de la Fundació ACM (present en 20 països), amb integrants de 14 països del Mediterrani, per a definir les tasques que portaran a terme durant el que queda del 2018 i durant el 2019. El president, Vicent Garcés, ha explicat que el que més els preocupa en aquests moments és "la reaparició, al nord d'Europa, de forces polítiques racistes i xenòfobes, i al sud i a l'est, els conflictes bèl·lics i la conformació de governs de caràcter totalitari, com a Egipte, on hi ha una dictadura politicomilitar". 

Els objectius de la Fundació ACM són: impulsar els principis i valors recollits en la Carta Universal de Drets Humans, aconseguir que es reconeguen les diferents cultures i religions de la Mediterrània i fer possible la convivència pacífica d'aquesta realitat diversa. Per això, la reunió de hui suposa un pas més en l'impuls i la defensa dels drets humans dels ciutadans que viuen en la desigualtat en matèria de justícia social o econòmica davant les institucions públiques. 

Vicent Garcés ha afirmat hui que la democràcia s'està afeblint i que "hi ha perill de pèrdua de la dimensió humana de la convivència", com es comprova en la crisi humanitària dels refugiats i en el mateixos fluxos migratoris els quals, al seu parer, desapareixerien quasi per complet si aconseguírem que s'acabaren les guerres i es milloraren les condicions de vida d'alguns pobles.

També et pot interessar

stats