El vicealcalde de València, Sergi Campillo (Compromís): "Si s'activa, la taxa turística s'aplicarà a tots els visitants"

Contradiu la vicealcaldessa socialista Sandra Gómez, que ha apostat per repercutir-la només als creuers i apartaments turístics

Un turista fa una foto a la plaça de la Mare de Déu de València
Un turista fa una foto a la plaça de la Mare de Déu de València / Shutterstock

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, de Compromís, ha assegurat que en cas que s'aplique finalment la taxa turística a la ciutat "es farà de manera total, no parcial, com es va acordar en el ple de l'Ajuntament de València".

Campillo s'ha pronunciat després d'un acte, a preguntes dels periodistes, sobre les declaracions de la vicealcaldessa socialista, Sandra Gómez, que aposta per repercutir la taxa parcialment i aplicar-la només als visitants de creuer o que s'allotgen en apartaments turístics. El regidor de Compromís, però, entén que "cal aplicar-la a tots els visitants" perquè la resta de turistes "també xafen el carrer i han de contribuir a mantindre'l".

El vicealcalde ha recordat que l'única condició que es va assumir en el pacte entre els socis del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) per a la taxa va ser valorar l'aplicació només quan "es recuperara el nombre de visitants d'abans de la pandèmia", fins al punt que "es van arribar a establir les taxes que s'anaven a aplicar per allotjament". 

Campillo ha destacat que l'impost tindrà un cost "d'un a tres euros al dia", que resulta més barat "que fer-se un café a València" i considera que la mesura dona "prestigi" a la ciutat, ja que considera que València "no té un turisme de borratxera, sinó de qualitat".

Respecte de les declaracions de la portaveu municipal del PP, María José Catalá, en què advertia que la taxa turística "causaria turismofòbia" a la Comunitat Valenciana, el regidor de Compromís s'ha preguntat "si també considera que hi ha turismofòbia a les ciutats europees on es troben companys seus del Partit Popular Europeu". 

També et pot interessar

stats