Viatjar arreu del món amb l’allotjament gratuït és possible... i cada vegada més habitual

Plataformes en línia cedeixen les cases a canvi de cuidar els animals i les plantes

Paula Cerveró és usuària d'una plataforma de persones que cedeixen gratuïtament la casa a canvi de cuidar els animals / À Punt NTC

Per a viatjar més lluny, a qualsevol part del món, hi ha opcions que no són cares i en les quals només t'has de pagar el viatge. Es tracta de plataformes que t'ofereixen l'allotjament gratuït a canvi de cuidar els animalets de la vivenda i les plantes, unes opcions cada vegada més usuals. 

És el cas de Paula Cerveró, que viu a València i és usuària d'una plataforma de persones que cedeixen gratuïtament la casa a canvi que estigues pendent dels animalets i les plantes. “És una manera molt bona de viatjar d'una manera molt més econòmica, perquè l'allotjament està totalment cobert i pots viure experiències que en un viatge normal no viuries”, assegura. 

Paula té dos gats a casa i no vol deixar-los en hotels o recintes preparats per a l'ocasió. Per això prefereix aquesta plataforma. “Tu publiques ta casa, els dies que no estàs i comencen a arribar-te candidatures de gent que està interessada a quedar-se amb els teus gats, a ta casa en el temps que tu no estigues”, explica.

La jove tria el perfil de les persones que vindran a sa casa i que sap que li cuidaran la casa, les plantes i els gatets. En el seu cas, apunta, el perfil que prefereix és el de dones majors procedents del nord d’Europa. Diu que li donen confiança i creu que sa casa està en bones mans. 

Quan ella se'n va, pot elegir qualsevol part del món. “Tens opcions per anar-te’n a Hawaii en domicilis on hi ha dos gats, dos gossos i animals de granja (...) Hi ha feina per a fer, però t’allotges a Hawaii gratis”, afirma. A canvi, han de dormir sempre a casa, perquè els animalets no patisquen. I si hi ha algun problema, Paula deixa escrit on està la veterinària on han de portar els seus gatets.

També et pot interessar

stats